In 1983 vroegen enkele moeders toelating aan het gemeentebestuur om de Boekweitstraat in de zomervakantie een middag af te sluiten, zodat de kinderen veilig konden spelen. Wat begon met een paar spelletjes groeide uit tot een echt straatfeest. Een groepje buren ging ook andere dingen organiseren en bewoners van andere straten sloten aan.

 

Toen het gemeentebestuur in 1998 besliste om “wijkwerking” te subsidiëren werd een officieel Wijkvereniging ’t atheneum opgericht. “We” zijn gewoon een feitelijke vereniging zonder veel administratie, maar wel met een echt “bestuur” (al nemen we onszelf niet té ernstig) dat elk jaar herkozen kan worden. Per straat is er ook een aanspreekpunt.


Gemiddeld vijf of zes keer per jaar organiseert de wijkvereniging een activiteit: een buurtfeest, een straatontbijt en een driekoningenviering, ook een wandeling of fietstocht, infoavonden, herhaalde acties tegen hondenpoep, ...


Naast ontspanning probeert de wijkvereniging meer en meer te werken aan de leefomgeving. Enkele voorbeelden. Zachte herhaalde acties tegen hondenpoep. De actie “bloemen in de wijk”. Overleg met de scholen en de gemeente rond parkeerproblemen of bouwprojecten (sporthal, nieuw politiekantoor, ...). De samenwerking met de scholen en de gemeente verloopt uitstekend en de betrokkenheid van de bewoners groeit.


Al deze activiteiten worden aangekondigd in een nieuwsbrief, vijf of zes maal per jaar verdeeld in 640 bussen en uiteraard via een uitgebreide mailing naar geïnteresseerden in en buiten de wijk.

Webmaster: Jos Megroedt

This site is hosted by: Hosting Photography.


Wijk Atheneum Schoten